logo
logo

dg

 

IZLETI I ATRAKCIJE

 

ZNAMENITOSTI I ATRAKCIJE
Sv. Filip i Jakov okružen je mnogim znamenitostima i atrakcijama koje vrijedi vidjeti. Ovo su samo neke od njih:
NP KORNATI
NP KRKA
NP PAKLENICA
NP PLITVIČKA JEZERA
PP VRANSKO JEZERO
PP TELAŠČICA
GRAD ZADAR
GRAD NIN
GRAD BIOGRAD

 

1 2 3
  NP KORNATI  
Nacionalni park Kornati su jedinstvena otočna skupina u Sredozemlju sa 89 otoka i hridi koji se prostiru na površini od 302 km2. Krajolici i panorame su specifične za nautičare i brojne posjetitelje parka. Divlja ljepota kamena, bistro morsko plavetnilo, skrovite uvale, nesvakidašnji kontrasti prirode, a posebno svijet tišine, jedinstven su doživljaj. Morski klifovi, pećine (grote), jame, cijele livade posedonije i morskih cvjetnica, koralji i školjkaši su neprocjenjivo bogatstvo kojim obiluje područje Nacionalnog parka.
NP Kornati udaljeni su 8 NM od Sv. Filip i Jakova te postoji mogućnost svakodnevnih izleta na otoke...
 
www.kornati.hr
  NP KRKA  
Nacionalni park Krka obuhvaća 14200 hektara na području Šibenika, Drniša i Knina, a proteže se od utvrde Nečmen i Trošelj podno bučnih slapova Manojlovac, Risnjak i Miljacka preko Roškog slapa visokog 26 m, Visovačkog jezera i Skradinskog buka (46 m), koji je najveća sedrena barijera u Europi, pa do Prokljanskog jezera i potopljenog ušća rijeke u šibenskom zaljevu. Poseban značaj ovom parku daju brojni povijesno kulturni spomenici - franjevački samostan na otoku Visovcu i manastir Krka.
NP Krka nalazi se na udaljenosti od svega 50 km od Sv. Filip i Jakova, do kojeg se može doći osobnim prijevozom ili organiziano...
 
www.npkrka.hr
  NP PAKLENICA  
Nacionalni park Paklenica - najljepše i najraznovrsnije prirodne i druge znamenitosti Velebita sjedinjuju se u njemu, čije je područje jedno od najatraktivnijih prirodno - znanstvenih i turističkih odredišta sjevernoistočnog Mediterana. Prošetati stazama parka, vidjeti veličanstvene kanjone, diviti se špilji Manita peć, promatrati alpiniste na stijenama (climbing), kupati se u kristalno čistom moru, uživati u domaćoj hrani, upoznati život i gostoljubive ljude male su stvari za veliki užitak.
U Nacionalni park Paklenica možete otići osobnim prijevozom ili organizirano. Udaljen je 80 km od Sv. Filip i Jakova...
 
www.paklenica.hr
                 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
gg